/customers/rustmusic.dk/rustmusic.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php Rust Music » Pressemeddelelse: Rust Music giver et nyt bud på hiphop

Der bliver gjort op med, hvad hiphop er, kan og vil, når Rust Music 1. juni smider The Works ud i de digitale butikker. Duoen vil ikke høre tale om røvsvingende beats, de begiver sig i stedet ud på en sfærisk rejse.

En bunke gamle vinyler, en sampler og et par udtjente synthesizers. Det er de simple værktøjer for de to producere Terry Tester og Twelve Beats. Med amerikansk hiphop i blodet og nordisk eftertænksomhed i venerne står de som The Works bag et debutudspil, som tager hiphoppen et nyt sted hen.

Den tilbagelænede intensitet, de knitrende beats og spacede vokalspor bringer os derud, hvor der løses op for genrernes spændetrøje og nyt land erobres. Kald det hiphop, kald det electronica. Vi kalder det The Works.

Duo med international anerkendelse
De to producere Terry Tester og Twelve Beats har de seneste år spøgt i kulisserne på internationale produktioner for prominente navne som Marc Mac (4-hero, Visioneers), Nobody Beats the Beats, Dwele og Kansas City-rapperen Reach.

Og med udgivelser på højt rangerende engelske og amerikanske selskaber som BBE Records og Rawkus sikrede duoen sig i 2008 titlen som “Most Slept On” i det engelske musikmagasin Shook Magazine, der under denne overskrift sætter spot på nye, helt særlige talenter. Herhjemme kender vi også Terry Tester fra festdrengene Vincent Van Go Go.

Yokohama EP er duoens første udspil som The Works, og pladen vil appellere til både hiphopfolket og electronicafans – og alle mulige andre. I samme tradition som Madlib, Flying Lotus og Jay Dee gør The Works os opmærksom op producerens rolle som musiker. Samples og beats fra gamle soul, rock jazz og funk-plader manipuleres til ukendelighed og danner sammen med lange ekkoer og vindblæste melodier et indbydende lydunivers, det vil være synd og snyd at sætte på formel.

EP’en byder på fire tracks. To med er med gæstevokalister. På “Live and Direct” får The Works selskab af ingen ringere end Jams F. Kennedy fra L.A.s anmelderroste hip-hop duo Brother Reade, mens de på nummeret “You & Me” har hidkaldt en unavngiven gæstesolist fra den københavnske undergrund, som præger nummerets på én gang uforståelige og fængende omkvæd. Pladens to instrumental-numre står som bevis for The Works’ stærke musikalitet.
Vi byder The Works velkommen i Rust Music-familien og er stolte af at præsentere en stærk hiphop-udgivelse. Som så alligevel ikke kan kaldes for hiphop.

The Works: “Yokohama EP” udkommer på Rust Music 1. juni 2009

Del på Facebook | Send til en ven