/customers/rustmusic.dk/rustmusic.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php Rust Music » Gammeldags debut på Rust Music

Altmodisch er tysk for "gammeldags" men også navnet på en fremadstormende kvar-tet. Rust Music udgivelse nummer fem beviser, at de to begreber ikke hænger spor sammen.

"Lyhne". Smag på det. Det navn kommer du til at høre mere til i fremtiden.

Hardcore Rust Music-fans kender allerede navnet Mathias Lyhne fra selskabets første udgivelse, hvor han og Thomas Buttenschøns fællesprojekt, "Lad De Små Børn Lege", fortalte, at "Der Er Noget Galt I Himlen".

Med storebror Kristoffer Lyhne, barndomsvennen Thomas Mondrup og sangeren Hans Christian har Mathias bygget gruppen "Altmodisch" – et projekt, der blev undfanget i december 2007.

Allerede kort efter slog gruppen sit navn fast med en række solide koncerter, og det var her, Rust Music fik øjnene op for bandet, dets stærke kompositioner, sublime sammenspil og cool-ness på scenen. Den logiske konsekvens var selvfølgelig at skrive kontrakt med bandet.

Gammelt møder nyt – og sød musik opstår
Bandet kalder deres musik for indietronika, og inspirationskilderne tæller navne som Portishead, The Notwist og Postal Service. Lyden på den selvbetitlede EP er dog helt deres egen.

"Vi udforsker spændingsfeltet mellem det elektroniske og det analoge, mellem det moderne og det gammeldags. Vi kombinerer flydende lydkollager med fængende melodier til en spændende indietronika-cocktail," fortæller gruppen.

Fokus for sangskrivningen i Altmodisch ligger i en helt bestemt energiopbygning og -forløsning, men bandet er ikke bange for at lade numrene hvile, hvor det er virkningsfuldt.

Det eneste "gammeldags" er, at to af numrene på Rust Music EP'en også er at finde på grup-pens selv-udgivne EP, der kun er trykt i 1.000 eksemplarer. De to resterende numre er skabt specifikt til udgivelsen på Rust Music.

Album-planer med engelsk pladeselskab
Rust Music er imidlertid ikke de eneste, der har fået øjnene op for Altmodisch-drengene. I øje-blikket snakker de med et engelsk pladeselskab om en mulig albumudgivelse til efteråret, men det er endnu for tidligt til at sige noget konkret om, fortæller bandet.

Sikkert er det i hvert fald, at Altmodisch tager på en minitour til Tyskland med det tyske band Monocular til april. Hvis alt går efter forventningerne, bliver denne fulgt op af en tour i England til efteråret.

Derudover er der god chance for at opleve Altmodisch live i Danmark, da gruppen er enig om at lægge sig i selen for at komme mere ud af studiet.

Altmodisch: "Altmodisch" udkommer på Rust Music den 2. februar 2009
Lyt til hele udgivelsen på last.fm

Del på Facebook | Send til en ven