/customers/rustmusic.dk/rustmusic.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php Rust Music » Pressemeddelelse: Fire pladeaktuelle kunstnere udgør Rust Music nummer to

Diverse Kunstnere - Jokers #1 (rust002)

Rust Music vender tilbage med selskabets anden udgivelse. Denne gang med fire bands og alt fra et sindssygt svensk pigebarn til en godnathilsen til den moderne verden.

Første udgivelse på Rust Music var med "Lad De Små Børn Lege". Nu er det de store børn, der er kommet ud for at lege. Seneste udslip fra Rust Music består nemlig af musik med fire allerede albumaktuelle bands.

Den svenske trio Forest & Crispian krydser Øresund og gør Are We Brothers?, SMALL og Music For Modern Man selskab på EP'en 'Jokers #1'

Svenskerne beskriver deres bidrag, 'Insane Lorraine', som "en pige, der bliver mere og mere rasende for hver dag, hun tilbringer i sit bur". Nummeret er i den vanlige Forest & Crispian stil: Glad 1960'er-rock, som du bare ikke kan sidde stille til.

En næsten tabt tradition
Are We Brothers? er faktisk repræsenteret to gange. Nemlig med 'Open Up' og radiohittet 'Come Around', i denne anledning genindspillet af drengene i SMALL. Cover-versionen skulle oprindelig blot have været et remix, men sådan gik det ikke.

Are We Brothers? var nemlig på tour i udlandet og kunne derfor ikke sende vokalsporene. Som en konsekvens byggede SMALL nummeret helt forfra og tilsatte det deres unikke lyd.

"Da vi kom hjem, lå der en smuk version af nummeret på e-mail. SMALL har i den grad taget 'Come Around' til sig og gjort det til deres, lige så meget som vores. Der er en kæmpe del af musiktraditionen, der nærmest har været tabt, som består i at viderefortælle en sang," fortæller Lasse Boman fra Are We Brothers?.

'Open Up', som Are We Brothers? selv spiller på 'Jokers #1' var oprindelig skrevet til albummet 'Are We Brothers?', som udkom i september måned og blev belønnet med fire stjerner i Gaffa. Bandet besluttede sig dog for, at nummeret ikke rigtig passede ind på albummet, og derfor er det "superfedt at den får en anden chance her", forklarer Lasse Boman.

Musik til det moderne menneske
Sidst men ikke mindst finder vi Asger Tarpgards (eks-Superheroes og nu Private) Music For Modern Man-projekt. På albummet med samme titel medvirker en lang række musikere, blandt andet fra Superheroes-dagene, The Blue Van, Vincent Van Go Go og Oh No Ono.

På 'Goodnight The Modern World', som lukker 'Jokers'-EP'en, leveres fortællerstemmen af Asgers skotske svoger Steve Kelly, der siger pænt farvel til verden, som vi kender den.

Diverse Kunstnere: 'Jokers #1' udkommer på Rust Music den 3. november 2008
Lyt allerede nu på www.last.fm/label/rust+music

Om kunstnerne på 'Jokers #1'
Forest & Crispian holder til i Malmö og arbejder i skrivende stund på deres andet album, der skal følge op på 'Modern Sensation' fra 2007. "Forest & Crispian kunne godt gå hen og blive Sveriges næste store popeksportsucces", skriver Gaffa.
http://www.myspace.com/forestandcrispian

Are We Brothers? er et fire mand stort orkester med masser af energi og solid lyrik. Bandet har netop udgivet deres selvbetitlede debutalbum. Produceren Fridolin Nordsø (der tidligere har produceret for blandt andet P. Diddy og Figurines) øjnede straks potentialet i bandet og insisterede på at sidde bag knapperne, når pladen skulle optages. Bandet har tidligere været Ugens Uundgåelige på P3, og inspirationerne tæller blandt andet The Clash, Sly And The Family Stone, The Police, Rolling Stones og The Beatles.
http://www.myspace.com/arewebrothers

SMALL er med egne ord "electro, pop og club". Trioen har arbejdet sig fra et minimalt og meget begrænset lydunivers og våget sig ud på det dybe vand med blandt andet støjende guitarer. I centrum af SMALL er de fængende melodier, og deres 'Sunshine Lover' har en fortid som Ugens Uundgåelige på P3. To af trioens tre medlemmer er desuden også aktive i det delikate guitarrock-band, I Got You On Tape, som udgiver plader plader på Nikolaj Nørlunds pladeselskab, Auditorium.
http://www.myspace.com/smallatmyspace

Music For Modern Man er Asger Tarpgaards legeplads. Han har en fortid i Superheroes og nu spiller i Private, og på soloudspillet 'Music For Modern Man' medvirker en række af kunstnere fra hans fortid og fra bands som The Blue Van, Vincent Van Go Go og Oh No Ono. Asger beskriver dem selv som "legekammerater", og der roteres på alle pladser igennem udgivelsen, der fik gode anmeldelser hos blandt andet Gaffa, DR og Nordjyske Stiftstidende
http://www.myspace.com/musicformodernman

Diverse Kunstnere - Jokers #1 udkommer den 3. november 2008

Del på Facebook | Send til en ven